Definitief ontharen (IPL-methode)

Hoe werkt het?

Wilt u zich in de zomer ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heeft u altijd zo’n last van ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL definitief ontharen methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden! Hoe dit kan? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Hoe werkt definitief ontharen?

Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Door de haargroeicycli zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat waarbij tussen de behandelingen een periode ligt tussen de 4 en 12 weken. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij ieder jaar één of twee onderhoudsbehandelingen. Het aantal behandelingen voor definitief ontharen is afhankelijk van het huidtype en de pigmenten van het haar.

Voordelen door IPL definitief ontharen

 • nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen
 • geen ingegroeide haartjes of stoppels
 • haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8-10 behandelingen
 • kwaliteit en optimale veiligheid
 • vrijwel geheel pijnloos door de uitstekende koeling
 • korte behandeltijd door de grote behandelingskop

 

Prijzen IPL, per behandeling

 • bovenlip: € 25,-
 • kin: € 35,-
 • bovenlip en kin: € 50,-
 • tussenstuk wenkbrauw: € 20,-
 • bikinilijn: € 59,-
 • bikinilijn volledig: € 79,-
 • oksels: € 55,-
 • onderbenen t/m knieën: € 125,-
 • bovenbenen incl. bikinilijn: € 125,-
 • onderarmen € 75,-
 • rug: € 149,-

Informeer naar de voordelige pakketten, combinatie -pakketten en eventuele zones die niet genoemd zijn voor definitief ontharen.

Meest gestelde vragen over definitief ontharen

Vraag 1: Zijn er specifieke dingen die je wel of juist niet mag ten tijde van de behandeling?

Antwoord: Vooraf gaande aan de behandeling is het raadzaam om geen olie of bodylotion te gebruiken op de te behandelen gebieden. Ook na de behandeling is het niet nodig en af te raden om zelf de gebieden in te smeren met bodylotion, crème, olie of deodorant voor de eerste 24 uur. Warme baden, sauna en heet douchen is de eerste 24 uur af te raden, dit om warmte ontwikkeling in de huid te voorkomen.

De haren moeten voor de behandeling geschoren zijn en er moet dan een korte stoppel voelbaar/zichtbaar zijn, meestal bereik je dit door de haren 24 /48 uur van te voren te scheren. Tijdens de gehele kuur mag je de haren gewoon weg blijven halen met een scheermesje, trimmer of ladyshave. Ontharingscrème, harsen of epileren is tijdens de gehele kuur niet toegestaan! (dit om het natuurlijke groeiproces van de haar niet te verstoren). 3 weken voor aanvang van de eerste behandeling mag er alleen geschoren zijn.

Vraag 2: Kan iedereen met de Medcos IPL behandeld worden?

Antwoord: Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam en/of gelaat behandeld worden. Het meest ideaal is het als de huid licht van kleur en de haren donker zijn.

Grijze en witte, rode haren bevatten te weinig pigment om de lichtflits naar de haarfollikel te begeleiden en kunnen derhalve niet behandeld worden. Mensen met een zeer donker getinte huid kunnen niet behandeld worden, aangezien hier juist teveel pigment in de huid zelf aanwezig is.

Vraag 3: Hoe lang duurt een behandeling?

Antwoord: Dat is uiteraard afhankelijk van het oppervlak wat behandeld moet worden.

Iedere lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed, hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Beide oksels kunnen bijvoorbeeld in ongeveer 15 minuten behandeld worden.

Vraag 4: Is de behandeling pijnlijk?

Antwoord: Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelend gevoel ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De behandeling is per locatie/gebied meer of minder gevoelig, echter echt pijnlijk wordt de behandeling nooit genoemd.

Vraag 5: Hoe reageert de huid na de behandeling?

Antwoord: Zelfs bij de meest gevoelige huidtypes is er vrijwel nooit een reactie merkbaar na de behandeling. In sommige gevallen kan de huid nog warm en rood aanvoelen, deze reactie is met een paar uur verdwenen en kan vergeleken worden met een zonnebrand reactie.

Vraag 6: Hoe weet men of de behandeling geholpen heeft?

Antwoord: De getroffen haartjes zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enkele dagen tot weken op hun plek, in eerste instantie is er dus weinig merkbaar.

Echter na gemiddeld een week of 2 beginnen de eerste haartjes los te laten en uit te vallen. Men moet dus even geduld hebben na de behandeling!

Vraag 7: Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Antwoord: Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen en dus uitgeschakeld die in de groeifase zitten. Er zijn drie fasen; groei-, overgangs- en rustfase, zowel in de overgangsfase als in de rustfase is de haar niet direct verbonden met de haarfollikel vandaar dat deze haren niet ontvankelijk zijn voor behandeling. Men moet 4 tot 12 weken wachten na een behandeling zodat er weer nieuwe haren in de groeifase zijn beland welke dan weer behandeld kunnen worden.

Gemiddeld zijn er zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen.

Vraag 8: Mag ik gebruik maken van de zonnebank/zon tijdens de behandelingskuur?

Antwoord: Wij raden aan om 3 weken voor en 3 weken na de behandeling de behandelde huid niet bloot te stellen aan zonlicht (dus ook geen zonnebank)

Het kan voorkomen dat de huid onder invloed van zonlicht op de behandelde gebieden extra pigment aan maakt, welke dan zichtbaar is als een bruine vlekkerige plek.

Mocht u toch in de zon willen of gebruik willen maken van de zonnebank dek de te behandelen gebieden dan goed af of smeer deze in met een sunblock.

IPL ontharen

IPL Couperose en Spider Naevi behandeling

definitief ontharen couperose

Hoe werkt het?
De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

Aantal benadelingen
De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4. Prijzen vanaf €45,00 afhankelijk van de zone.

Open chat
Hallo, wilt u een afspraak maken of kan ik u ergens anders mee helpen?