Microneedling

Wat is Microneedling?

Philings microneedling is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Behandeling met de Philings pen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. De pen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

De werking

De pen maakt gebruikt van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid opgang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Hoe reageert de op huid op de Microneedling behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook één van de voordelen van de behandeling; de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.

Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met Philings.

Indicaties

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur/vergrote poriën
  • Striae/striemen

 

Behandelfrequentie Philings Microneedling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapie geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 3 à 4 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de pen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Voor de behandeling wordt een voor u passend serum aangebracht op uw huid, waarna de Philings pen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5mm tot 2mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een diepere behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 à 6 uur. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en in de opvolgende dagen een Philings serum aan te brengen op het behandelde gebied. Het Philings serum voor thuisgebruik is inbegrepen bij de prijs.

Prijs: €125,00 per behandeling

In kuurverband van 3: in één keer € 300,- of

1e behandeling € 125,- 2e behandeling € 125,- 3e behandeling € 50,-

Bij een microneedling kuurverband krijgt u een huidverzorgingspakket, afgestemd aan huidtype voor thuisgebruik, t.w.v. €40,50 cadeau. 

Open chat
Hallo, wilt u een afspraak maken of kan ik u ergens anders mee helpen?